« Vissza a bejegyzésekhez

Kivel fejlesztessem a weboldalam?

2019. január 06.

Na ez a millió dolláros kérdés. Ugyanis manapság mindenkinek van egy unokatestvére, akinek van egy középiskolás fia, aki már csinált weboldalt. És ő tényleg zsebpénz árért megcsinálja neked valószínűleg.

Érdekesnek tartom, hogy vállalkozók ezt teljesen félvállról veszik. Én elhiszem, hogy jobban hangzik a tized annyi ár, mert PILLANATNYILAG LEHET SPÓROLNI -, de ennél azért érdemesebb hosszabb távban gondolkodni. Egy jól megalkotott weboldal az évek során, amíg téged szolgál, valószínűleg sokkal több ügyfelet fog hozni, mint egy szakmailag nem jól összerakott. Szóval a végén tulajdonképpen melyik lesz a „drágább”. Valószínűleg pont az olcsó, mert azon rengeteg pénzt vesztesz majd.

Aztán vannak cégek is, akik alig emelkednek ki az unokatesóm fia kategóriából. Ezek a cégek vagy vállalkozók nagyon könnyen felismerhetőek, többnyire ezer más tevékenységük is van. Például könyvelő cég, de amúgy csinál honlapot is. De ha nagyon kutatunk, lehet, hogy építőipari céget is találunk, akinek a szolgáltatásai között szerepel a honlapkészítés. Esetleg weboldal készítő cipész?? Na jó csak viccelek :-) Pedig azért annyira nem humoros, hogyha a céged online megjelenéséről, és az ügyfélszerzésről van szó.

Ha gyanúsan olcsó ajánlatot kapsz, akkor is gyanakodj. Mindent meg lehet csinálni fele idő alatt, de valamin spórolni kell. És ahogy lehet, hogy a te szakmádban is, a webfejlesztésnél is folyamatosan képeznünk kell magunkat, hogy egyre jobbak legyünk, hogy lépést tartsunk a fejlődő technológiákkal.

Nézd meg az áraimat. Hogyha valaki jelentősen olcsóbban ajánl weboldalt, akkor azzal szerintem szóba se állj. Tudom, hogy fura tanács, de mégis ezt tudom mondani.

Mi várható el egy jó webfejlesztőtől?

- kb. bármit tudjon megvalósítani neked a weben (nyilván ennek van ára is)
- értsen a webergonómiához
- értsen az online marketinghez valamennyire
- értse a weboldalt, mint a kommunikáció eszközét
- tudjon minden kérdésre válaszolni, amire nem, annak nézzen utána záros határidőn belül
- ne akarjon tervezés nélkül weboldalt gyártani (nincs olyan, hogy „az úgyis jó lesz”)
- ne tűnjön el, mert akkor magadra maradsz, és az a weboldal végét jelenti általában
- lehessen elérni, ha szükség van rá
- és nem utolsó sorban legyen szerződésetek a weboldal üzemeltetésére!
 

Végül, de nem utolsó sorban: ÉRDEKELJE az, hogy a weboldal célja a te vállalkozásod sikeresebbé tétele!

Összefoglalhatnám így is:

A TE SIKERED, AZ ÉN SIKEREM.
 

Keress meg az elérhetőségeimen:
Simon Gábor
webfejlesztő

Írj e-mailt az elérhetőségeddel, és visszahívlak!

Vagy küldj üzenetet az alábbi űrlapon keresztül!