« Vissza a bejegyzésekhez

Látom, hogy léteznek 5 gigás meg 10 gigás tárhelyek, melyik kell nekem?

2018. szeptember 12.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy mekkora tárhely kell egy átlagos honlapnak. Ha egy honlap 1-2 gigabyte tárhelyet foglal, az már nem számít kicsinek. Nagyban függ, hogy mennyi képet és dokumentumot töltesz fel, esetleg egyéb letölthető fájlt. Maga a honlap forráskódja önmagában, dizájnnal együtt néhány tíz megabyte szokott lenni, hiszen nem engedhető meg, hogy egy weboldal megtekintéséhez hatalmas adatforgalmat kelljen bonyolítani. Ettől lassú is lenne, és a mobiltelefonosok esetleg nem örülnének neki, hogy egy honlap megtekintésekor a havi limitjük fele elpárolog. 

Szóval általában az ilyen túllőtt webtárhelyek, amiknél fillérekért dobják utánad a 10 gigabyteot, ott inkább minőségi és sebességbeli kérdések merülnek fel. 

Ha én csinálom a honlapodat, akkor nálam az üzemeltetési szerződés része a honlapnak szükséges tárterület és erőforrás, így az én felelősségem, hogy a honlapod működjön és gyorsan működjön. Így biztosan nincsenek teljesen meddő vitáim hosting cégekkel, hogy ki miatt vannak a fennakadások, és az ügyfeleim sem csöppennek ilyen vitákba, amiknél nem tudnak igazságot tenni úgysem.

Keress meg az elérhetőségeimen:
Simon Gábor
webfejlesztő

Írj e-mailt az elérhetőségeddel, és visszahívlak!

Vagy küldj üzenetet az alábbi űrlapon keresztül!