« Vissza a bejegyzésekhez

Nem elég, ha egy Facebook oldalt csinálok?

2018. december 14.

Hát ez attól függ.

Szerintem alapvetően a rövid válasz a NEM.

És ez nem azért van, mert népszerűsíteni akarom a honlapépítést, vagy honlapokat akarok eladni, hanem egyszerűen csak a kettő nincs átfedésben.

A Facebook oldaladra fel tudsz tenni fontos információkat, és az FB népéből is összeszedhetsz követőket, ha posztolsz rendszeresen. Ellenben ez sem olyan egyszerű ma már, mint mondjuk pár évvel ezelőtt. De ez a funkció egyáltalán nem helyettesíti a honlapot.

Az emberek, amikor szolgáltatást keresnek, azt nem a Facebookon teszik, hanem a Google keresőjében, és ott a saját honlappal tudsz eredményt elérni.

Arról nem is beszélve, hogy egy honlapon pontosan a látogatók igényeihez mérten tudjuk felépíteni a bemutatkozásodat, a termékeidet, mindent, ami fontos. Tudjuk vezetni a látogatókat a céljainknak megfelelően. Fel tudjuk építeni az információk sorrendjét, hogy miután mivel találkozzon a látogató. A Facebook oldalon ez gyakorlatilag nem lehetséges.

Bizonyos esetekben azért mégis elég lehet egy Facebook oldal is, de szerintem egy vállalkozónak szüksége van saját honlapra, ráadásul olyanra, ami minőségi tartalommal segíti a potenciális vásárlókat, hogy megismerjék a szolgáltatását, termékeit.

Keress meg az elérhetőségeimen:
Simon Gábor
webfejlesztő

Írj e-mailt az elérhetőségeddel, és visszahívlak!

Vagy küldj üzenetet az alábbi űrlapon keresztül!