« Vissza a bejegyzésekhez

Olcsó húsnak híg a leve?

2019. március 10.

2019 van, és olyan világban élünk, amikor egy villanyszerelő vagy vízszerelő 20-30 ezer forint alatt szóba sem áll velünk. Nemrég egy ismerősöm panaszkodott, hogy egy villanyszerelő elvégzett nála egy 20 perces munkát, és 25 ezer forintot kért érte.

A magukat komolyabban vevő fejlesztők – szintén nem fognak óránként 500 vagy 1000Ft-ért dolgozni. Apropó, szerintem ennyit már a Mekiben is lehet keresni óránként. (elnézést a mekis dolgozóktól)

A lényeg, hogy amikor olyat látok, hogy 30-50.000 Ft-ért csinál valaki honlapot, hát én erre csak azt tudom mondani, egészségére. Ha már komolyan leülünk beszélgetni, elkezdek gondolkodni, hogy a vállalkozásodnak mi lenne az ideális, már elment ennyi pénz, és még egy sort nem programoztam. Máshogy nem megy. Írtam már erről: Tervezés, Tervezés, Tervezés.

Tényleg.

Nem mintha nem lennék képes valami gagyi webszerkesztővel 2 óra alatt összehúzni valami trágya honlapot, rádobni azt a 2 bekezdés szöveget meg 1 képet, és alkotni eköré egy 20.000Ft-os honlap csomagot… de én erre nem vagyok hajlandó.

Egyszerűen fontos kitűzni célokat, fontos megtervezni, hogy azokat hogyan érjük el, és fontos ennek megfelelően megtenni a lépéseket.

Nem mondom, hogy nem lehet egy csomó dolgon spórolni. De könyörgöm, olyan dolgokon spóroljunk, amelyek nem olyan fontosak. Csak olyanokon spóroljunk olyan dolgokon, amik nem veszik el az egész weboldalnak a lényegét és célját. Az interneten a látogatók a weboldalad alapján ítélik meg a vállalkozásodat.

Lehet minimalista, lehet egyszerű, de nem lehet buta, haszontalan és rém gagyi.

Úgyhogy.. ha csak szeretnél egy oldalnyi valamit felrakni, 2 gramm információval és egy fotóval, akkor pont 20 ezer forintot ér ez. De így pont SEMMIT nem érsz el a weboldaladdal. Konkrétan nincs értelme, max tényleg annyi, hogy aki odamegy, az megtalálja a telefonszámodat, mintha egy újsághirdetésben nézné. Bár hozzáteszem, szerintem egy újsághirdetés néha kreatívabb, mint amilyen honlapok születnek. Most direkt nem fogok példákat felhozni, mert ugye az nem túl korrekt.

De gondold meg, hogy te mit akarsz? Egy semmit 20 ezerért, vagy egy weboldalt, ami közelebb visz a sikerhez, és ennek meg is kell fizetni az árát.

Melyik térülhet meg, szerinted? Szerintem az utóbbi megtérülésére nagyobb az esély.

 

 

Keress meg az elérhetőségeimen:
Simon Gábor
webfejlesztő

Írj e-mailt az elérhetőségeddel, és visszahívlak!

Vagy küldj üzenetet az alábbi űrlapon keresztül!