« Vissza a bejegyzésekhez

Online kereskednél? Avagy webshop téma röviden

2019. február 05.

Olykor megtalálnak azzal, hogy webshopot szeretnének, és mit tegyenek. Ebben a rövid bejegyzésben próbálok általánosabb választ adni erre a kérdésre.

Bérelj webáruházat!

Az egyik lehetőséged az, hogy egy webáruház szolgáltatónál bérelsz webáruházat. A másik pedig, hogy fejlesztetsz egyet. A fejlesztésnél is két irány van – egyedi fejlesztés, ami pontosan olyan funkcionalitással fog bírni, ami a te igényeidet (termékeidet) kiszolgálja, a másik pedig, hogy egy kész webshop motorra építünk egy áruházat.

Hogyha nem szeretnél több százezer forintot belefektetni a webáruházadba, mert még nem biztos, hogy hatalmas jövedelemre fogsz szert tenni, akkor érdemes lehet webáruház szolgáltatóktól bérelni. Ez havi 10.000 Ft körül már megvan, ami pont azért jó, mert nem kíván tőled hatalmas kezdeti befektetést.

Az ilyen szolgáltatók késséggel állnak rendelkezésedre, és válaszolnak minden kérdésedre. Google a barátod - ebben az esetben nincs szükséged webfejlesztőre az induláshoz.

Fejlesztess webáruházat!

A webshop fejlesztés már egy egészen más dimenzió. Pontos tervezést igényel a működés – teljesen máshogy érdemes működnie egy 10 terméket árusító személyes könyvesboltnak, vagy egy 1000 terméket árusító bababoltnak. Az sem mindegy, hogy elektronikus termékekről van szó (ebook, e-tanfolyam), vagy csomagküldésről.

Sajnos a bérelt webáruházból később egy saját fejlesztésbe migrálni elég szívás lehet, erre most nem térek ki. De a lényeg, hogy (szerintem) az emberek 50%-ának simán a bérlés a jó megoldás. Tudom, hogy magam ellen beszélek, de egyszerűen csak így van. Az más kérdés, hogy egy jó weboldal lehet, hogy simán kelleni fog a webáruház mellé.

De ott a másik 50%, akinek pedig a legjobb mégis az egyedi fejlesztés.

Mikor ajánlom én az egyedi webáruházat? Két esetben.

1. Amikor a termékek okán valamiért bonyolultabb, egyedibb megoldás az ideális arra, hogy eladjuk őket.

2. Amikor nagyon egyszerű webáruház kell, és nincs szükség húszmillió funkcióra.

Ebben a két esetben szinte biztos, hogy a megéri elgondolkodni a fejlesztésen.

Ha úgy érzed, hogy ez a te utad, akkor keress meg az elérhetőségeimen.

Keress meg az elérhetőségeimen:
Simon Gábor
webfejlesztő

Írj e-mailt az elérhetőségeddel, és visszahívlak!

Vagy küldj üzenetet az alábbi űrlapon keresztül!