« Vissza a bejegyzésekhez

Segítség! Eltűnt a webprogramozóm!

2018. május 16.

Misztikus jelenségről van szó – az eltűnő webfejlesztőről. Sajnos nem csak az én szakmámat érinti a dolog, hanem számtalan más területről hallom ugyanezt. Felvett előlegek, és mindenféle teljesítés nélküli, vagy félbehagyott munkát hátrahagyva eltűnt szakemberek.

Először is – szerintem ez bármely szakmára nézve szimplán szégyen. Nem tudom elképzelni, hogy mi történik ilyenkor, de már annyiszor hívtak fel ezzel a történettel, hogy megszámolni sem tudom.

Egy szakember, amennyiben elvállal egy munkát, azt végezze el. Az én területemen pedig a munka nem ér ott véget, amikor egy weboldal elkészül, hanem azt üzemeltetni kell, sőt, olykor optimalizálni, hogy egyre sikeresebb legyen. Hogyha a konkurencia rákezd a fejlesztésre, akkor mindenképpen érdemes erre nekünk is reagálni. Tehát ez egyfajta hosszútávú együttműködés. A weboldal mindig jelen van az interneten, nem olyan, mint egy újsághirdetés, ami 1-2 hét után szemétbe fog kerülni.

Ha eltűnt a programozód - bármilyen szomorú is - azt hiszem, hogy Te csak jobban jártál. Egy olyan ember, aki így viszonyul a szakmájához, sok sikert és eredményt nem hozott volna számodra.

Adj hálát az Égnek, hogy eltakarodott, és keress egy olyan embert, aki megbízható.

Ugyanakkor számtalan gyakorlati problémával szembesülsz, ha eltűnt a fejlesztőd

1. Elkezdte lefejleszteni a weboldalad, fizettél is neki, de félbehagyta, és most itt állsz egy félkész valamivel, amit nem tudsz használni.

2. Befejezte a weboldalad, és kint is van az interneten, de már egy csomó elavult információ van rajta, és nem tudod, hogy hogyan tudnál ezen változtatni.

Megoldás?

Én például lassan 15 éve vagyok a szakmában, és még nem párologtam el, keress hozzám hasonló embereket, akik évek óta vállalkozók, és kerüld azokat, akik esetleg egyetem mellett, vagy hobbiból fejlesztenek, esetleg főállás mellett maszekolnak. Az ő életkörülményeik nagyon gyorsan meg tudnak változni... meg a telefonszámuk is...

Ezenkívül, hogyha félkész honlapod van, vagy hozzá szeretnél nyúlni egy régebbi honlapodhoz, és frissíteni szeretnél rajta információkat, keress meg nyugodtan.

Keress meg az elérhetőségeimen:
Simon Gábor
webfejlesztő

Írj e-mailt az elérhetőségeddel, és visszahívlak!

Vagy küldj üzenetet az alábbi űrlapon keresztül!