« Vissza a bejegyzésekhez

Mennyibe kerül egy weboldal?

2019. március 08.

A honlap árakat pontosan akkor tudjuk meghatározni, hogyha leülünk, és teljes mértékben átbeszéljük, hogy mire van szükséged. Ha ez nem történik meg, vagy elsiklunk bizonyos részek felett, akkor az nekem vagy pénzügyi ráfizetés lesz, mert több munkám lesz a projekttel, vagy te érzed magad becsapva, hiszen te úgy képzelted, hogy az „benne van az árban”.

Tehát itt és most leírok egy-két légből kapott esetet, amelyek akár a valóságban is előfordulhatnának, csak azért, hogy segítsen neked belőni, hogy a te elképzelésed milyen árkategóriába eshet.

Természetesen a legegyszerűbb az, hogyha leírod részletesen mit szeretnél, vagy telefonon beszélgetünk pár percet. Ez semmilyen kötelezettséggel nem jár, viszont legalább nagyjából be tudjuk lőni, hogy az igényeid milyen kategóriában vannak. Ezután pedig el tudod dönteni, hogy van-e értelme részletekbe menően tovább menni vagy nincs.

Nem árulok zsákbamacskát.

Ami árban megegyezünk az elején, annyit fogsz fizetni. Nincsenek rejtett költségek, amik szépen lassan növelik az árat. Természetesen ez alól kivételt képez az, hogyha a fejlesztés során új igény vagy igény módosítás lép fel, ami növeli a munkaidőmet. Ez azonban nem rejtett és nem titkolt, hanem ha ilyenről szó van, azt mindig fixen megbeszéljük.

A honlapod felépítése és karbantartása egy hosszútávú üzleti kapcsolat, aminek bizalmon kell alapulnia. Így a megfelelő kommunikáció elsődleges.

Néhány ár

Egyszerű (statikus) honlapok: 100.000 Ft-tól

Honlapok tartalom menedzselő rendszerrel: 200.000 Ft-tól

Webáruház: 500.000 Ft-tól

Keresőoptimalizálás:
- honlap készítéskor : 30.000 Ft-tól
- meglévő honlap esetén: 60.000 Ft-tól

Példák

1. PÉLDA – EGYSZERŰ BEMUTATKOZÓ HONLAP

Vízvezeték szerelő vagyok, és még nincs honlapom. A környék legtöbb vízvezetékszerelőjének már van, és én is szeretnék. Fogalmam sincs, hogy mire lenne szükségem, de legyen egyszerű, és nem is szeretnék rá túl sokat költeni. Egyszerűen csak jó lenne, ha valami ott lenne az interneten rólam. A bemutatkozásom, szakmai tapasztalatom és elérhetőségem elég, ha rajta lesz.

Első körben természetesen bekérem, hogy mik azok a „konkurens” honlapok, amikre gondolt, és megnézem, hogy mennyire komoly „ellenfelek”. Sokszor ugyanis teljesen komolytalan minőségű honlapokról van szó, amelyeket sok évvel ezelőtt hoztak létre, már akkor is kevés befektetéssel. Így esélyünk van jó helyezést elérni a Googleban is.

Tehát érdemes odafigyelni arra, hogy az általa megjelölt konkurensek mitől erősek esetleg a keresőben… etc. Tehát érdemes alkalmazni legalább valamiféle „minimál keresőoptimalizálást”, hogy tényleg tudjuk hogyan lőhetünk a „konkurensei” fölé. 

Mivel az adatok nem nagyon fognak évenkénti egy-két alkalomnál gyakrabban változni, ezért adminisztrációs felületre nincs szükség, így az ügyfél nem fogja tudni módosítani saját magának a honlap tartalmát. Erre rajtam keresztül lesz lehetősége, külön díj ellenében.

A honlap fejlesztés költségei: 100.000 Ft + alap keresőoptimalizálás: 30.000 Ft-tól

2. PÉLDA – BEMUTATKOZÓ OLDAL + HÍREK/BLOG

Vegyünk alapul egy szerelvény boltot, aminek szeretnénk egy egyszerű bemutatkozó honlapot (mint az 1. példában), azzal a különbséggel, hogy itt felmerül 2 extra igény. Egyrészt aktuális akciókról vagy történésekről szükség lenne egy, az ügyfél által is szerkeszthető Hírek menüpontra, másrészt pedig az árlistát szeretnék frissíteni önmaguk.

Mivel Excelt használnak az árlistájuk szerkesztésére, ezért a legegyszerűbb utat választjuk – vagyis képesek legyenek az „Aktuális árlista” menüpontba feltölteni az XLS fájlt, amit a látogató letölthet a gépére. Mivel az XLS-t nagyjából minden gép képes megnyitni, ezért nincs igazi hátránya azzal szemben, mintha HTML-lé konvertálnánk az árlistát, viszont időt és munkát spórolunk meg. 

Ehhez a honlaphoz már szükség lesz adminisztrációs felületre, ahol az árlista és a hírek feltölthetőek.

A honlap fejlesztési költsége: kb. 200.000 Ft

Azért nem írok 3. példát, mert ez a kettő lefedi az igények nagyrészét, és ezek alapján be tudod lőni, hogy nagyjából mennyibe kerülne, amit szeretnél. Természetesen mindig vannak extrém dolgok, akár lefelé, akár fölfelé. Természetesen minél több az egyedi apró igény, akár programozásilag, akár grafikailag, annál inkább nőhet az ár.

 

Keress meg az elérhetőségeimen:
Simon Gábor
webfejlesztő

Írj e-mailt az elérhetőségeddel, és visszahívlak!

Vagy küldj üzenetet az alábbi űrlapon keresztül!