Rólam - avagy végtelenül izgalmas szakmai történetem

Informatika tagozatos középiskolába jártam, azért, mert tizenpár éves koromtól érdekelt a programozás. A webes történetem 1999-ben a középiskolai könyvtárban indult, ahol találtam egy webfejlesztésről szóló könyvet, és magával ragadott. Olyan dolgot lehetett alkotni az akkori HTML4 és Perl nyelvvel, ami nem csak látványos (bár a mai lehetőségekhez viszonyítva igen egyszerű), de interaktív is volt. Ráadásul az interneten keresztül BÁRKI láthatta, csak fel kellett tölteni egy szerverre. Meg kell mondjam, tök menőnek éreztem a weblap készítést. Akkoriban enyém volt az ország egyik leglátogatottabb Dragonball weboldala. Na igen.. :-)

Egy csepp CV

2003-ban szembesültem az igazi szakmai kihívással, amikor az első munkahelyemre, a Kulcs-Soft Kft-hez felvettek webprogramozónak. Addig minden csupán játék és móka volt, majd hirtelen egy igazi céges weboldal fejlesztéséért lettem felelős. De, ami nagyszerű volt, megálltam a helyem, és emellett lehetőségem volt éles helyzetben is kipróbálni magam.

2004-2005-ben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara web alapú szakképzési nyilvántartó rendszerét fejlesztettem. Azóta is kifejezetten szeretem az ilyen jellegű megbízásokat, amik nem „egyszerű honlapok”, hanem gazdasági informatika jellegű projektek - később több ehhez hasonló megbízást is teljesítettem. Egyébként ez volt a nagy vízválasztó szakmai kihívásom, azt hiszem.

2006-ban az Adozo.hu portál fejlesztésén dolgoztam, szintén közelebb kerülve a különféle gazdasági kérdésekhez, amit nagyon élveztem.

Ezután két évet töltöttem egy webfejlesztő stúdiónál, ahol a fő feladatom egy nagy számítógépes játék portál fejlesztése volt, de mellette több kisebb projektet, társkereső oldalakat is fejlesztettünk. Ebben az időszakban programoztam egy webes nyilvántartó rendszert másfél éven keresztül, biztosítási-banki területen.

Ezután, 2008 végétől az Allison Reklámügynökségnek dolgoztam, kb. két és fél éven át, ahol több nagyvállalat honlapját is csináltuk. 

2011-ben, amikor véget ért ez az időszak, úgy döntöttem, hogy főállású vállalkozó leszek. Életem egyik legjobb (és kétségkívül legbátrabb) döntése volt. Azóta pedig különféle, egészen változatos projektekben nyílt lehetőségem részt venni. Már vállalkozóként évekig dolgoztam a Madison Reklámügynökséggel, ahol szintén kisebb-nagyobb vállalalkozások weboldalait készítettük el.

Mostanában a fő érdeklődésem a webfejlesztés olyan határterületeire irányul, mint például a keresőoptimalizálás, a webergonómia, a weboldal, mint üzleti kommunikációs platform. Mert már régen nem csak egy honlapra van szüksége a vállalkozásoknak, hanem egy versenyképes, sikeres és hatékony platformra, amin keresztül bővíthetik ügyfélkörüket.

2018-ban a Balaton-felvidékre költöztem Tapolca mellé, ahol friss a levegő és nyugis az élet. Elsősorban Veszprém megyéből - elsősorban Tapolca, Ajka, Veszprém tengelyen - és Keszthelyről tudok a legegyszerűbben ügyfelet vállalni, de továbbra is igyekszem teljesíteni a megyén túli, elsősorban Budapestről érkező megbízásokat. 

Több, mint 500 megbízást teljesítettem sikeresen vállalkozóként, amire büszke vagyok.

Keress meg az elérhetőségeimen:
Simon Gábor
webfejlesztő
SEO szakértő, Online jelenlét tanácsadó

+36-87-200-120

Simon Gábor webfejlesztő Webfaktor.hu logo

Amennyiben telefonon nem vagyok elérhető, írj e-mailt az elérhetőségeddel, és visszahívlak!

Vagy küldj üzenetet az alábbi űrlapon keresztül!